woensdag 28 september 2011

Visjes kijken !

 We beginnen weer met een groepsfoto:


Tadaaaa !














Na de dolfijnen op Bribie Island werd het tijd voor het echte werk en hebben we een walviscruise geboekt in Hervey Bay, dit is ongeveer 200 kilometer ten noorden van Brisbane. We kwamen rond de middag aan met de bedoeling voor de volgende dag een tour te boeken. Men adviseerde ons om dezelfde middag nog te gaan, want voor de volgende dag werd harde wind uit een verkeerde hoek voorspeld. We hebben haar raad ter harte genomen om dezelfde dag nog mee te gaan. Ook nu was de wind vrij hard en de golven nogal hoog, maar we hebben walvissen gezien, en hoe ! Na een uur varen troffen we een stel met een baby ( ik heb het over de vissen ) en de ouders leerden het jong bommetjes maken. De foto's spreken voor zich:


Staart van pa of ma.

Pa of ma doet voor hoe het moet.

Het jong heeft het al redelijk door.
 Rond half 6 waren we verkleumd en nat van de wind en het opspattende zeewater weer terug op de camping. Nadat we weer waren opgewarmd door een lange warme douche, en elkaar, zijn we de volgende dag doorgereden  richting Gladstone. We hadden de zee wat in de benen, dus hebben we er een kort rijdagje van gemaakt. 's Middags stonden we al vroeg stil in Tannum Sands. Een rondje over het strand en een middagdutje deden wonderen...
Vandaag hebben we lang en ver gereden om wat afstand te overbruggen. Na zo'n 450 km hebben we er de brui aan gegeven en staan we nu in Mackay. Bij de Mac uiteraard en aan het diner...
Onderweg was het vandaag niet zo interessant. Veel van hetzelfde en vele rechte wegen. Niet zo veel aan dus. Zo nu en dan er even uit en dan kom je weer op plekjes, die je niet verwacht, zoals onderstaande foto laat zien.


 Nog even over de laatste foto: in het begin van de vakantie hebben we hele rare toeren uitgehaald om 1 gekleurde soort papegaai op de foto te krijgen. Komen we vandaag op onze volgende camping, zitten ze met vele tientallen op ons te wachten en al klaar om op de foto te worden gezet. We hopen dat ze ons vannacht niet wakker gaan houden.
Tot de volgende keer, vanaf de tropische Whitsundays !



Geen opmerkingen:

Een reactie posten