donderdag 22 september 2011

Hoi iedereen in Nederland.

 Onze reis door Australie vordert gestaag. Inmiddels zitten we ergens tussen Sydney en Brisbane en hebben we ruin 2200 kilometer op de teller. Onze reis langs de verplichte nummers eindigt nu zo'n beetje en het wordt tijd voor relaxen op de vele stranden die we tegenkomen. En dan kan ook met de temperaturen overdag. Het is ook weer niet bloedheet, dus het is goed uit te houden in het spierwitte zand en de mooie blauwe oceaan. Wel is het oppassen voor de zon. Er wordt op de radio dan ook gewaarschuwd voor de UV-factor die hier heel hoog is, en dat voel je ook ! Regelmatig keren dus, niet langer dan een uur in de zon en veel smeren met factor 30. Maar we zijn inmiddels al lichtbruin aan het worden. Naast mooie plekken komen we ook allerlei dieren tegen ( nee, geen dierenjournaal van Ineke nu ) en de foto van de Cookaburraa wilden we jullie dan ook niet onthouden. In Aqua Zoo kijkt hij overigens veel chagrijniger dan hier, zal aan het klimaat liggen.
Wat doen we verder zoal de hele dag ?

s'Morgens na ontbijt met toast en koffie maken we een strandwandeling en gaan we op zoek naar schelpen en andere vindsels die we thuis niet hebben. De zeesterren met de mooiste kleuren liggen hier op het strand en gisteren zagen we een bruine superslak die tussen de stenen in het water zwom.
Tussen een uur of tien en drie in de middag rijden we een stuk. Tussendoor boodschappen en zo nu en dan tanken. Zoals nu werken we aan de blog en dan weet je dat we weer een Mc-Burger achter de kiezen hebben. We proberen redelijk vroeg een camping op te zoeken omdat het hier om 7 uur s'avonds al donker is. Dan hebben we nog even de tijd om buiten te zitten of een rondje te lopen.
Na het koken in de riante keuken in de camper ( zonder afwasmachine ) gaan we een spelletje doen. Een bordspel wel te verstaan ( ik hoor jullie al denken ! ). Dit is stapelscrabble. Ik wil graag de versie doen met de zelf bedachte woorden, maar hier is Ien altijd op tegen. En elke keer komt ze met niet-zelfbedachte woorden, waar ik nog nooit van heb gehoord ! Wie weet wat er nu wat AIOLI is ? Nou, ik niet ! Was overigens wel 10 punten waard.
Je ziet, we hebben het enorm naar de zin en komen nog lang niet terug. Vanaf aanstaand weekend gaan we het tropische deel van AU in. Meer nieuws en foto's volgen. Groet van Sip en Ien.
( bedankt voor de reacties tot nu toe, vinden we erg leuk !!!!!!! )


6 opmerkingen:

  1. Mate, je hoge Crocodile Dundee gehalte heeft hier en daar een paar flinke deuken opgelopen. Als je na het "bordspel" met nog zo iets typisch-nederlands-voor-op-de-camping-achtigs aankomt, dan moet Ineke als flying dokter ingevlogen worden om je dundee-image van een infuus te voorzien. En trouwens, ik ken dat, stapelscrabble met zelf-bedachte woorden. Niet aan beginnen Ineke en als je hulp nodig hebt bij lastige lettercombi's, mag je me altijd SMS-en. Ohja, Sipperiedundee, Aioli is een knoflooksausje. Dat weet toch iedereen....

    Leuke verslagen en mooie foto's! Vanaf nu dus korte-broeken en bikinifoto's? Looking forward!

    G'day!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo luitjes

    O,o,o wat geweldig om zo door het land te reizen, leuke plekken opzoeken e.d. Machtig. Ogen te kort.
    Thijs heeft in Oberon (8 jaar) gewoond 114 mijn ten noord/westen van Sybney.
    Wij ploeteren wel door.

    Groetjes Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey vakantiegangers!!

    Inderdaad Douwe, aioli is voor op een stokbroodje heerlijk sipke moet je maar eens proberen! De flat achter ons vorderd gestaag de vierde etage is inmiddels geplaatst, prachtig wat hebben we een mooi uitzicht.
    Hier alles verder oke!!

    Groet,

    Annie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hai,

    ik wist niet dat je ook kon reageren op de site! Jaloers makende foto's staan er op de blog. Gelukkig is het vandaag hier wel lekker weer maar is het behoorlijk fris! Bindert en ik hebben maar besloten dat we ook maar gauw een zonnig kuuroord op moeten zoeken.

    Geniet ervan!
    Wanneer kunnen we weer even skypen?!?!?!?!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hey hoi,

    Wat een leuke verhalen en supermooie foto's. Stiekum moet ik toegeven dat ik wel wat zit te wachten op spannende spinnen verhalen van Ineke ::))
    Veel plezier nog!

    groeten Mirjam P.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ja, maak ons maar weer lekker!! Maar wie verwacht nu dat jullie in Down-Underland zitten te scrabbelen????
    Hier alles oke, ma krijgt maandag uitslag van de MRI scan, maar verder doet ze bijna alles al weer, ondanks onze waarschuwingen.... Afijn, het gaat dus goed, vandaag heeft ze beppe-snert voor Bart gemaakt en Bart komt van de week bij ons eten, vindt hij lekkerder dan de kant en klaartjes, en gezellig natuurlijk!!!!!
    Wat eten jullie daar zoal???
    Enne, inderdaad, ik wacht op de griezelstory's van de spinnen!!!!! Liefst met foto's!!!!!!!

    He, geniet en tot snel!!!

    XX Nynke en kids.

    NB: Femke vindt de dierenfoto's super graag nog een kangaroe met baby in de buidel!!!!!
    Later........

    BeantwoordenVerwijderen