vrijdag 7 oktober 2011

Aan alle goede dingen ..............


Hallo trouwe volgers van onze blog.

Ons camper-avontuur zit erop! Na bijna 3,5 weken cruisen hebben we vanmorgen de camper ingeleverd in Cairns. Op de teller stonden welgeteld 5150 kilometers, dus we hebben onze naam als globetrotters waargemaakt.
Inmiddels zijn we in Kuranda bij Nico en Fonny en is het hoogzomer, even boven de 30 graden. We blijven hier tot aanstaande dinsdag en gaan nog van alles ondernemen.
Tussen ons laatste bericht en nu zitten nog een paar mooie momenten. Bijvoorbeeld de ontmoeting met Kermit. Hij kwam ons assisteren met de afwas op een camping ten zuiden van Cairns en ging daarna echt even zitten poseren.






Dit deed Ineke ook even op een verlaten strandje onder Cairns. We kregen een tip van een 85 jarige Australier die met zijn even oude vrouw met de caravan onderweg was van noord naar zuid. Hij zei: If you wanna see paradise, go there.
En hij had niks teveel gezegd. Je kon er overigens niet zwemmen in verband met de aanwezigheid van krokodillen. De zon scheen niet, maar het was er prachtig.
 Die avond hebben we overnacht ten noorden van Cairns, in Port Douglas. Hier zit je midden in de regenwouden en houden de krijsende vleer-muizen 's avonds je uit de slaap. Ze zijn ook ietsje groter dan in Nederland, wel zo'n 5 keer.
De volgende dag hebben we een wandeling gemaakt door het regenwoud en zie je bomen die je bij ons niet tegenkomt. Het is er klam en vochtig, maar er vliegen de mooiste vogels en je hoort er de mooiste geluiden.
 

 Dan kwam dan toch echt het moment om de camper uit te ruimen..........








( De schelpen hebben we gevonden op de verschillende stranden, dit zijn er maar 4 van de honderden )




Maar de plannen voor de volgende reis zijn gemaakt. We willen van Cairns naar Broome ( dit is de 3700 kilometer lange Savannah Way ) en dan via de West Coast naar Perth. We gaan dan niet meer huren maar een auto kopen. Sipke heeft op de AU-autotrader al een 4x4 Toyota Landcruiser gereserveerd, met bullbar en imperiaal voor de jerrycans met water en diesel.

Maar eerst sparen, euro's en dagen...............



We willen iedereen bedanken voor de reacties en het bezoeken van de blog. Wie ook zoiets wil doen, we hebben bergen tips en aanbevelingen. Bel of mail gerust, of kom langs in Burgum om de 2400 foto's te bekijken. Groeten van Sip en Ien !

1 opmerking:

  1. Oh, wat gaan 6 weken snel om. hebben jullie het alweer achter de rug. Geen stiekeme emigratie plannen gekregen? Die 2400 foto's lijkt me nog wel eens wat, en dan onder het genot van een australisch rood wijntje.... Ik ben benieuwd of deze reactie geplaatst wordt. Ik heb een aatal keren geprobeerd om te reageren maar t lukt om onduidelijke reden steeds niet. In ieder geval een goede terug reis en een welkom terug in t kikkerlandje!!

    groeten, Mariska

    BeantwoordenVerwijderen